Kuva: Puolustusvoimat 2009
Kuva:Puolustusvoimat 2009
 
KOULUTUS
Puuttuuko vapaa-ajaltasi mielenkiintoista tekemistä? Katso mitä Etelä-Savo tarjoaa vapaaehtoisen maanpuolustuksen saralla.
ETELÄ-SAVON KOULUTUSTARJONTA
 

MPK 
 
Sitoutumisen pohjana on vapaaehtoisuus ja tarve. KOTU:un voivat normaaliaikoina kuulua myös paikallispäälliköt, Vap-henkilöt (poliisit, pelastus jne), maakuntajoukkoon ja muihin pv:n tehtäviin sijoitetut ikään,sotilaskoulutukseen ja sukupuoleen katsomatta. Siis kaikki, joita voidaan käyttää kurssien johtajina ja jonkin osa-alueen kouluttajina tai tukitehtävissä.
Osalle heistä tulee tästä virallinen poikkeusolojen (sa-) tehtävä. He, joilla on jokin muu sa- tai Vap-tehtävä, poistuvat KOTUsta poikkeusoloissa,loput jatkavat siinä. Poikkeusolojen tehtävien suunnittelu on alkanut. Kouluttajiksi samoin kuin KOTUn muihin tehtäviin sijoittuvat vain he, joiden kanssa tehdään sitoumus. MPK:n kanssa tehtävä sitoumus koskee tiettyä tehtävää(kouluttaja, tuki/muonitus, koulutusryhmän johtaja tms). Pyritään sijoittamaan vain henkilöitä, jotka todella ovat valmiita ja sopivia toimimaan ko. tehtävässä. Koulutukseen vain kurssilaisina osallistuvien kanssa ei tehdä sitoumusta.

 
 
Powered by Smart Kotisivutyökalu